STERKE DUURZAAMHEID

Wat is duurzaam materiaal als we het over werkkleding hebben? Een hoge duurzaamheid en een lange levensduur zijn de eerste waar u aan denkt, maar we kunnen deze parameters ook verbeteren door materialen te gebruiken met een kleinere algehele ecologische voetafdruk in de productieketen. Maar als er een compromis nodig is, waar ligt dan de duurzaamheidslijn tussen hernieuwbare grondstoffen en een langere levenscyclus voor het eindproduct?

Dit is een vraag die we dagelijks bespreken en er is geen eenvoudig antwoord. De werkkledingbusiness is zeer specifiek in termen van bescherming en functionaliteit. Het feit dat deze kledingstukken alleen worden vervangen als ze versleten zijn, niet omdat ze uit de mode raken, legt een nog grotere nadruk op duurzaamheid en een lange levensduur.

Daarom werken we constant aan het verlengen van de levenscyclus van elk kledingstuk, omdat dit het beste rendement voor het milieu oplevert. Voorbeelden hiervan zijn versterken van belangrijke delen van een kledingstuk, die een verlenging van de levensduur met 50% bieden en een automatische besparing van 30% op alle productiemiddelen. Als in plaats daarvan alleen de grondstoffen zouden worden vervangen, zou een besparing van 2-10% op die middelen mogelijk zijn.

Door voortdurend te streven naar een langere levensduur van een kledingstuk, kunnen we onze ecologische voetafdruk verkleinen. We werken voortdurend aan het verbeteren van onze kledingstukken, waaronder het testen van nieuwe versterkingen op belangrijke plaatsen, het aanpassen van ontwerpen en pasvormen en het vinden van optimale vezelmengsels voor maximale duurzaamheid en comfort. Dit is precies waarom we driedubbele stiknaden hebben. Na ruim 60 jaar in het vak weten we dat een kledingstuk slechts zo lang meegaat als de zwakste plek en dat het het meeste te verduren krijgt op blootgestelde plekken.

Als we onze driedubbele naden en versterkingen zouden verwijderen, zou het kledingstuk sneller slijten en zou het verbruik van onze klanten toenemen. Hoewel dit ons wat productiemiddelen kan besparen, zou de kortere levenscyclus andere problemen opleveren. En dat is niet duurzaam. Studies suggereren dat als de levenscyclus van een kledingstuk wordt verdubbeld, de duurzaamheidskosten in principe worden gehalveerd, aangezien de drager één kledingstuk gebruikt in plaats van twee.

Daarom blijven we onze kledingstukken versterken, om een ​​duurzame toekomst te creëren waarin minder kleding wordt verbruikt. Daarom hebben we levenslange garantie op onze naden, omdat we er zeker van zijn dat het gebruik van minder kledingstukken de duurzamere manier is om te gaan, nu en voor de toekomst.

Als we onze kleding niet zouden voorzien van de extra naden en verstevigende materialen, zou de kleding sneller slijten en zouden onze klanten meer consumeren. We zouden minder hulpbronnen nodig hebben voor de productie, maar er zou wel een duurzaamheidsprobleem ontstaan door de kortere levensduur. En dat is niet duurzaam. Onderzoek wijst uit dat wanneer de levensduur van een kleding wordt verdubbeld, de duurzaamheidskosten in principe gehalveerd worden, omdat de drager één in plaats van twee kledingstukken gebruikt.  
Daarom zullen we onze kleding blijven voorzien van verstevigingen, voor een duurzame toekomst waarin er minder kleding geconsumeerd wordt. 
En daarom bieden wij levenslange garantie op onze naden, omdat we zeker weten dat minder kledingstukken duurzamer is, zowel nu als in de toekomst.